Ontwikkeladvies

Op 29 september jl. is bekend geworden dat de overheid per 1 december opnieuw subsidie beschikbaar stelt voor het ontwikkeladvies.

Dit betekent dat iedereen tussen de 18 en 67 jaar een kosteloos een verkort loopbaantraject mag volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Dit zogenaamde ontwikkeladvies biedt iedereen de kans om met de eigen loopbaan aan de slag te gaan en na te denken over passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook ZZP’ers en zelfstandig ondernemers mogen hiervan gebruik maken.

Het doel van het ontwikkeladvies is om mensen in de gelegenheid te stellen zich te (her)oriënteren op de arbeidsmarkt en om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Juist in deze tijd van crisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om bezig te zijn met je ontwikkeling en wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

Met een ontwikkeladvies traject krijg je inzicht in jouw loopbaandoelen en hoe die, stap voor stap, te bereiken zijn. Samen ontdekken wat jouw sterke punten zijn en wat jouw positie is op de huidige arbeidsmarkt. Het geeft inzicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt, helpt je zo nodig bij het kiezen van de juiste (bij)scholing en/of helpt jou door de vele tips bij het zoeken en solliciteren naar ander passend werk.

Voor een gratis ontwikkeladvies in de regio Zwolle, Meppel, Staphorst en Zwartewaterland kan men terecht bij Alijn Muijsers. Zij is een Noloc erkend loopbaanprofessional en heeft een eigen coachlocatie in het buitengebied van Rouveen.

Ook als je in een andere omgeving woont ben je bij haar van harte welkom. Alijn heeft een gesprekslocatie in Deventer, komt bij mensen thuis of gebruikt Microsoft Teams voor online contactmomenten.

De basis van een ontwikkeltraject is een verplichte arbeidsmarktscan & drie coachingsgesprekken. Bij ons wordt het traject bovendien kosteloos aangevuld met een beroepskeuzetest en toegang tot een zeer uitgebreide beroepen- & opleidingsdatabase.

Afgelopen augustus waren in slechts vier weken tijd de beschikbare trajecten landelijk vergeven. Wees er daarom snel bij! Stuur een mail met je naam, e-mailadres naar info@atl-advies.nl en we zetten je op onze wachtlijst. Vervolgens gaan wij op 1 december deze gegevens gebruiken om jouw traject aan te melden in het ontwikkeladviesportaal en krijg jij dezelfde dag een mail met het verzoek om het gewenste traject alvast te activeren. Activeer dit zo snel mogelijk (ook als je nog niet meteen wilt starten) want vol=vol.

De volgende vragen kunnen aan de orde komen tijdens het traject:

  • Wat wil ik eigenlijk?
  • Welke baan past bij mij?
  • Welke opleiding past bij mij?
  • Waar liggen mijn talenten en kwaliteiten?
  • Hoe vind ik de juiste baan?
  • Hoe kan ik daarbij het internet gebruiken?
  • Hoe schrijf ik een goede sollicitatie-/motivatiebrief?
  • Etc.

Wil je meer informatie over ontwikkeladvies via ATL Advies neem dan contact op met Alijn Muijsers (06) 13 43 38 38 of mail naar info@atl-advies.nl

Ontwikkeladvies 2020 Alijn Muijsers (002)

Ieder traject is maatwerk

loopbaanadvies-atladvies

Verschillende instrumenten

Wij beschikken over verschillende instrumenten, assessments en methoden om zicht te krijgen op de eigen loopbaan. Onze heldere adviezen bieden basis en houvast voor de verdere carrière.

Voorafgaand aan een loopbaantraject vindt er kennismakingsgesprek plaats. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Vervolgens wordt er een persoonlijk en individueel traject opgesteld afhankelijk van wensen en budget. Veelal duurt een loopbaantraject drie tot vijf maanden.

Bel of mail voor meer informatie en/of het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze coördinator Alijn Muijsers 06 – 134 338 38, alijn@atl-advies.nl